Actiune de control la stanele din Bucegi

Acum, spre sfarsitul lunii iulie, Administratia Parcului Natural Bucegi alaturi de la reprezentanti ai fondurilor de vanatoare, ai Jandarmeriei, ai Comunitatii Bucegilor, au desfasurat o actiune de control la toate stanele din Bucegi.

Actiunea a demarat simultan in toata aria protejata intinsa pe raza a trei judete. Au fost indreptate o serie de lucruri cu impact negativ asupra mediului, despre acestea, despre concluzii si masuri, in articolul viitor.

Astazi va prezint cateva imagini din zona ce tine de judetul Prahova, stanele cuprinse intre Jepii Mici si Vanturis:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

12b Gard electric non-letal, ce tine turma ferita de atacul carnivorelor, o idee ce va fi probabil promovata la nivel de Parc

2 comments on “Actiune de control la stanele din Bucegi

  1. criscar50 says:

    Zilele trecute am vazut oi si vaci manate in functie de vreme,arand cand la deal si cand la vale poteca si poienile din Valea Cerbului,deja ramate temeinic de mistreti!

  2. constantin says:

    PASUNAT INTENSIV = distrugerea platoului Bucegilor! Stanele de pe platoul Bucegilor DISTRUG platoul !!! Oile distrug iarba care tine pamantul de deaspura rocilor. FARA iarba ploile si topirea zapezii spala pamantul. Fara pamant nu avem iarba, flori, pasari …natura moare! Spalarea pamantului de pe platou datorita pasunatului intensiv se poate constata de orice care priveste/analizeaza gardul care imprejmuieste Babele este un indicator elocvent al distrugerii. Cand a fost turnat betonul gardului a fost turnat la nivelul solului, acum dupa multi ani se poate vedea ca solul a “coborat” (are un nivel MULT mai jos decat initial. Pasunatul ar trebui interzis pe platoul Bucegilor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s