Liber la mintit, liber la dat vina pe turisti! Solidaritate inutila in acoperirea poluarii!

In cadrul Actiunii cu nr. 4 a Comunitatii Bucegilor, a fost trimisa o cerere prin care se atragea atentia autoritatilor (Politie, Administratia Parcului, Garda de Mediu) asupra unui depozit de gunoi existent langa sediul Postului de Politie Padina, Parcul Natural Bucegi, zona Valea Ialomitei.

O sa va prezint un lucru interesant. Cum un comisar de mediu, lipsit de profesionalism, nu doreste sa-si faca treaba si de unul singur probabil, ia el decizia sa mistifice realitatea. Este vorba de dl. Ivascu, comisar la Dambovita, el se semneaza, el a fost in control, in asa-zisul control.

Acea groapa de gunoi de la Padina a fost creata de ani de zile, de catre angajatii de la acel post. Pe langa cladirea lor este doar padure, nu monteaza nimeni corturi, i-ar fi amendat imediat, nici nu trece vreun traseu turistic. Concluzia este una singura, fara nicio indoiala: ei aruncasera acele gunoaie.

De altfel, nici nu au negat, dimpotriva zona a fost ecologizata.

6

Cum se vede mai sus, IPJ Dambovita a luat masurile necesare. Pana aici este normal, toti gresim, important este sa reparam, sa incercam sa nu se mai intample.

In data de 20 mai 2013, Administratia Parcului Natural Bucegi mentioneaza inceperea actiunii de desfiintare a depozitului de deseuri, actiune supravegheata indeaproape de institutia respectiva.

Ce se intampla insa cu Garda de Mediu Dambovita?

Cererea Comunitatii ajunge pe masa Comisariatului Judetean pe 9 mai. Ulterior este data spre solutionarea unui comisar, din aceeasi categorie ca fostul sef, dl. Druga, daca vi-l mai amintiti. In timpul sefiei acestui domn anti-mediu, numit de mine comisarul Minciunel, s-au intamplat niste lucruri interesante. Primul a fost ca nu a dorit sa rezolve o sesizare trimisa de Agentia pentru Protectia Mediului Dambovita spre solutionare. Incepusera lucrarile la cabana Dichiu, si nu existau toate actele, dar dl. Druga nu a vrut sa mearga in teren. Nu a trimis pe nimeni timp de 3 luni de zile, pentru ca beneficiarul sa obtina toate actele.

Ulterior, la un an distanta, 4 comisari de mediu, 2 de la GNMDB si 2 de la Bucuresti, au avut nevoie de 4 zile, ca sa controleze 4 obiective, aflate la cativa kilometri unul de celalalt, toate apartinand unui singur beneficiar, pentru ca apoi sa incheie o nota de constatare in birourile beneficiarului. Evident nu au descoperit nimic, nu au fixat nicio masura. Controlul daca era obiectiv ar fi durat cateva ore. Nici macar nu au dorit sa le spuna sa faca un podet, sau sa ocoleasca raul Ialomita, intrucat la campingul Zanoaga utilajele pur si simplu traversau apa. Ei nu au vazut nici macar acest lucru minor. Am revenit si le-am atras atentia, dar nu aveau chef de treaba…

La un moment dat mi-au si scris ca au fost intr-un control pe munte si nu au descoperit nimic. Adica iar nimic. Cand au fost ei, era decembrie, zapada pe munte, deci iar minteau :))

Acum, cu gropa de gunoi la fel. Au stat acei comisari in asteptare, pana se rezolva lucrurile, nu au miscat nimic, au stat asa. Cred ca au dat telefoane, unde s-au vaitat ca ei nu ar veni, dar un nebun a facut sesizare. Este tipic pentru cei care au lucrat cu dl. Druga sa procedeze astfel.

Pe 20 mai 2013 a inceput ecologizarea, pe 22 mai au fost montate barierele…iar pe 23 mai s-au trezit si comisarii sa apara pe teren. Chiar si asa nu au reusit sa se lepede de subiectivism!

Intai sa va prezint raspunsul Administratiei Parcului:

12

Un raspuns corect, complet, cu multe date, cu istoric, denota seriozitate si implicare

Aveti asadar 2 raspunsuri, nimeni nu minte, se iau masuri corecte. Iata cum procedeaza dl. Ivascu, comisar GNMDB:

1a

1b

Pasul 1: nu se implica, nu merge pe teren, va dati seama ca are scuza pregatita “volumul urias de munca, personal insuficient”.

Pasul 2: se informeaza periodic despre situatie, ca sa nu apara in vreun moment inoportun, sa nu deranjeze

Pasul 3: vine cand totul este gata

Pasul 4: se hotaraste sa mistifice realitatea, sa prezinte cum vrea el lucrurile. Iata cum:

-mentioneaza ca Politia Padina are contract pentru deseuri si ca a vazut el ca functioneaza serviciul. Povesti evident! A scos vorbele acestea din burta, o fi prieten cu angajatii de acolo, nestiind ca sefii acestora din Targoviste, nu vor minti

-evident ca nu au stiut ca eu am participat la montarea barierelor de la Babele si Podu cu Florile

-uitati-va putin la punctul 2, cata lipsa de bun simt si de profesionalism. Sugereaza ca vina apartine grupurilor de turisti. Cine a pus cortul la Padina stie ca Politia si Jandarmeria sunt cu ochii in patru, si ce distanta de sute si sute de metri este in postul de politie si locurile de campare… Nimeni nu poate campa de capul lui, este luat imediat la intrebari.

-nu a fost depistat nimic. Totul a fost gasit perfect. Asta fac unii comisari de mediu, aranjeaza controalele cu cei incriminati, se pun de acord toti la o masa si scriu ce doresc. Cu siguranta, nota de constatare a fost intocmita la sediul Politiei Padina.

Unii comisari de la GNMDB au intrecut orice limita a bunului simt, pe langa faptul ca nu-si fac treaba, si se ascund dupa diferite tertipuri, mint chiar si atunci cand reclamatul isi recunoaste vina!

Evident ca o sa ma adresez conducerii Ministerului Mediului, in vederea sanctionarii acestor “oameni ai mediului”!

3 comments on “Liber la mintit, liber la dat vina pe turisti! Solidaritate inutila in acoperirea poluarii!

 1. mariana says:

  Am citit cu atenţie aici şi am mers în urmă la acţiunea numărul 4 a Comunităţii Bucegilor, acţiune din data de 09 mai 2013. Am văzut încă o dată fotografiile. Acestea sunt făcute în ziua de 6 mai 2013 şi se vede clar că acea groapă de gunoi, acel depozit conţine deşeuri acumulate în decursul unui lung interval de timp, probabil luni bune, cred că, de fapt, câţiva ani buni, şi se vede clar că aceste deşeuri nu au fost mişcate de mult timp.
  De fapt, din adresele postate aici, reiese limpede că I.P.J. Dâmboviţa recunoaşte acest lucru, iar A.P.N.B. confirmă şi ea că această problemă este veche şi încă nerezolvată la data de 20.05.2013.
  Dar iată că vine domnul comisar de mediu Marius Ivaşcu şi ne spune cu o mare nonşalanţă că Postul de Poliţie Padina are contract pentru preluarea gunoiului menajer şi chiar ne trimite la o ultimă factură din data de 24.04.2013 (?). Adică noi trebuie să înţelegem că inclusiv în luna aprilie 2013 firma de salubritate a ridicat gunoiul de la Postul de Poliţie Padina, a facturat serviciul respectiv, şi dumnealui nu vede unde este problema.
  De asemenea, ne sugerează probabil că deşeurile ce se văd în imagini s-au strâns după ce firma de salubritate a ridicat gunoiul în luna aprilie, deci s-au strâns în câteva zile, câte au trecut până pe 6 mai, data când s-au făcut fotografiile, ceea ce mi se pare mai mult decât bătaie de joc.
  Este fără cuvinte!
  Cu asemenea oameni, cu asemenea atitudini, cu un astfel de mod de a-ţi îndeplini sarcinile de serviciu pentru care primeşti un salariu, nu vom reuşi niciodată să facem ceva bun în ţara asta.

  • axisbucegi says:

   Aceiasi comisari care au fost aici, au procedat intocmai si la groapa de gunoi de la cabana silvica Laptici. Pe un drum forestier la capatul careia se afla acea cabana, existau si 2 gropi de gunoi. In afara de cei de acolo, nimeni nu arunca gunoaie. Insa acesti incompetenti, comisari subiectivi, au scris ca nu au fost depistati autorii. Deci nu ai ce sa le ceri, cand vezi atata magarie. Azi i-am adus in atentia sefilor de la Bucuresti, sper sa le faca un bine si sa-i concedieze, acestia nefiind la prima actiune de acest gen. Astfel de oameni nu au ce cauta in hainele mediului.
   Deranjant este ca acopera o ilegalitate chiar si atunci cand faptasul o recunoaste, atat de tare s-a inradacinat in ei ideea ca trebuie sa actioneze anti-mediu.
   Se va face ceva bun doar atunci cand oameni de acest tip, vor fi trecuti pe linie moarta. La ce bun sa platesti un astfel de om, cand el nu are nicio treaba cu protectia mediului…

 2. criscar50 says:

  Cum spune D-na Mariana:”…mai mult decat bataie de joc.Este fara cuvinte!…” Si totusi ar fi ceva de spus: Pentru a proteja mediul,pentru a-l mentine curat, trebuie sa fii tu insuti curat sufleteste si sa-ti pese de generatiile viitoare.Ceea ce e clar, nu e cazul acelor asa-zisi domni de la GNMDB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s