Corespondenta cu autoritatile

Daca stam, privim si ne lamentam ca nu se poate face nimic, atunci chiar nu se poate face nimic.

Cand este sa fim mai multi, pe strada sau la meciuri, suntem viteji, o clipa daca ramanem singuri cedam, ne schimbam opiniile. Din cauza unor lipsuri interioare.

Nu mai credem in nimic, doar in ceea ce vedem, ne ocupam mintea si timpul cu cu ce mai fac tot felul de pseudo-vedete, etc. Concret nu facem mare lucru nici pentru noi si nici pentru societate.

Astazi am sa va prezint cateva documente. Comunitatea Bucegilor nu este o gluma, este ceva real, ceva ce schimba atat cat este posibil, aspectele negative din Parcul Natural Bucegi.

1

a

b

c

d

e

f

h

Sunt informatii legate de reabilitarea Pesterii Ialomitei, avize pentru captarile si surse de apa din Busteni. Dupa cum se vede, adresele sunt trimise de catre Administratia Parcului, Consiliul Judetean Prahova si IPJ Prahova.

Vor mai urma si altele, printre acestea si propunerile Administratiei Parcului Natural Bucegi adresate Ministerului Mediului.

4 comments on “Corespondenta cu autoritatile

 1. criscar50 says:

  Cate ceva se misca! De remarcat ca Primaria Busteni se blindeaza cu avize conditionate de respectarea regulilor PNB;mai ramane sa fie si respectate!///In privinta proiectului privind Pestera Ialomitei,vad ca se pune problema protejarii spatiului,a vecinatatii manastirii,a traditiilor monahale.Sa speram ca va iesi ceva de care sa nu ne para rau ca s-a facut! Trecerea prin Cheile Ursilor nu e chiar la indemana oricui(prinzi cate un fir de potecuta,mai treci prin apa,mai sari,mai ocolesti);a amenaja o poteca pentru comoditatea celor ce ajung acolo pe 4 roti cred ca ar insemna o interventie destul de distructiva si nu cred ca ar fi de dorit.Parerea mea este ca zona ar trebui protejata pentru frumusetea ei salbatica!

  • bucegistul says:

   Se misca intr-adevar! Conteaza prea putin avizele, pentru cate unii. Cred ca nici nu sunt citite 🙂 Sunt lucruri bune in adresa APNB catre Consiliul Judetean. Cred ca este imposibil de facut un traseu turistic prin Cheile Ursilor, apa este mare, daca vine o viitura sunt probleme. Singura solutie este existenta unui traseu turistic suspendat. Ar fi foarte frumos un astfel de traseu, cu podete si culoare din lemn, aflate la o oarecare inaltime de apa.

 2. criscar50 says:

  O idee de luat in seama,cea cu podetele suspendate.Am vazut asa ceva prin China;daca ei pot, de ce n-am fi si noi in stare? Si totusi,cred ca anumite locuri-dintr-un punct de vedere poate egoist-ar trebui sa ramana neatinse;sa mearga cine,cat poate si sa-si pastreze taina…

  • bucegistul says:

   Undeva la circa 3 metri deasupra apei, mai sunt si la noi in tara, astfel de trasee suspendate, in diferite parcuri. Ar fi ceva inedit, daca tot se decid sa accesibilizeze acea zona. Oricum este destul de dificil, si cred ca probabil nu se va face nimic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s