Semnificatia imaginii “Iesirea din adancuri”

Pana vineri cand se va da startul, voi publica pe acest blog, cat mai multe clarificari. Vreau sa inteleaga oricine, sa nu existe interpretari. De vineri incolo, titlurile vor fi altfel. Probabil vor incepe astfel: Episodul 1: etc si etc.

Pana atunci vor aparea scrise pe aici, cate ceva despre semnificatia Gravatarului, despre prioritatile Comunitatii Bucegilor, despre amenintarile la adresa Parcului Natural Bucegi.

Astazi, explicatii despre Gravatar.

Sfinxul in apa. Se observa ca apa ajunge pana la gura acestuia, adica ar fi timpul sa luam atitudine fata de hotiile zilnice si distrugerile la care este supus de ani de zile Parcul Natural Bucegi, indeosebi cu sprijinul unor reprezentanti ai statului.

In coltul din stanga-sus, este un platou stancos, denumit “Altarul Zeilor”. Acel loc are anumite semnificatii pentru aceia care cunosc muntele si din alte puncte de vedere. Nu este deloc intamplator ca Sfinxul se invecineaza cu acea imagine, sus.

foto1

Apoi, potrivit unei viziuni a unui personaj monahal si a altor informatii, un semn al Apocalipsei va fi la Sfinx. Am mai scris despre acest lucru pe blogul buceginatura2000. Fiind un subiect sensibil, de alta natura, nu il reiau. Vorbim doar de lucruri concrete pe acest blog.

Comunitatea Bucegilor, -ideea de protejare a Parcului Natural Bucegi-, este reprezentata de acel cavaler ce iese partial din apa. El nu are cum sa fie decat auriu, de foc, ivindu-se din partea aflata sub apa a Sfinxului.

Dupa cum se vede, desi poarta insemnele razboiului, lancea este inca in apa, cu varful in jos. Poarta si armura pentru ca este pregatit pentru diverse lucruri, este mai neincrezator, si evident este upgradat. Nu este unul singur si simbolizeaza de asemenea unitatea.

Chipul este acoperit pentru ca este o altfel de lupta, mai inteligenta, considerand ca vremea eroilor a trecut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s